Winterbanden, verplicht in het buitenland!

Winterbanden Inmiddels zijn we langzaam naar de winterse maanden gekropen en daalt de temperatuur s'nachts onder het vriespunt. Misschien maakt u in de wintermaanden weinig kilometers met de auto en denkt u geen winterbanden nodig te hebben. Maar wist u dat, als u op wintersport gaat, in het buitenland u verplicht bent om uw auto te voorzien van winterbanden?

Gaat u in de winter op vakantie in Duitsland en de Alpenlanden, dan zijn winterbanden verplicht gesteld door de lokale overheid. In een geval van een ongeluk kunt u volledig aansprakelijk gesteld worden als u geen winterbanden heeft gemonteerd onder uw auto. Ook dienen uw ruitenvloeistof en koelvloeistof op niveau te zijn en de ruitenwissers in orde. Ook in Frankrijk, Italië, Zweden en Noorwegen kunt u aansprakelijk gesteld worden bij een ongeval als u niet over de juiste banden beschikt.Winterbanden functioneren niet alleen goed bij koud weer en besneeuwde wegen, ook tijdens de hevige regenval die meestal met de herfstmaanden samen gaan werken de winterbanden uitstekend. Met de eerste serieuze regenbuien komt alle vuil en vloeistoffen (waaronder motorolie) weer naar boven op het asfalt waardoor de reguliere zomerbanden vaak grip tekort komen.

Vanaf een buitentemperatuur van 7 graden en kouder werken de winterbanden op zijn best. Door de flexibele samenstelling van het rubber neemt de grip toe, wordt het waterafvoer verbeterd en de remweg korter.

Glas Autobedrijf levert en monteert alle merken winterbanden en de bijpassende velgen. Ook hebben wij de mogelijkheid uw zomerbanden op te slaan tijdens de wintermaanden. Neem daarom contact op met de werkplaats van Glas Autobedrijf BV voor een vrijblijvende offerte voor een set nieuwe winterbanden of een afspraak om uw huidige zomerbanden te wisselen voor winterbanden!
Natuurlijk kunnen wij ook een set sneeuwkettingen voor u verzorgen.

meer nieuwsberichtenGlas Autobedrijf BV
Gouwe 11-18
1718 LJ Hoogwoud
Tel. (0229) 584000
Fax (0229) 581910
E: info@glasautobedrijf.nl

Winterbanden, verplicht in het buitenland!

Winterbanden
Inmiddels zijn we langzaam naar de...

Uw auto laten poetsen? Ook bij ons mogelijk!

Autopoesten, ook mogelijk bij Glas Autobedrijf BV!
Stoort u zich er ook aan dat de lak van uw...

Fris en schoon tijdens het najaar. Met de Airco Check Service!

Doe nu de Airco Check!
EEN GEZOND KLIMAAT IN UW AUTO. GEEN...